Google Art Project

Nu kan hele verden få glæde af dansk kunst
Nu får danskerne og resten af verden mulighed for at “gå” rundt blandt og opleve Danmarks kunst- og kulturhistoriske skatte på helt tæt hold. Fra i dag udvides Googles globale online galleri, Google Art Project, med kunstsamlinger, Streetview-optagelser og værker i gigapixel fra seks danske museer.

Kunstinteresserede verden over kan fra i dag komme helt tæt på Solvognen, skagensmalerierne og andre danske kunstskatte med blot få klik. Fra i dag udvides Google Art Project, så man nu kan opleve værker og museumsrum fra seks nye danske museer: Den Hirschsprungske Samling, Glyptoteket, Nationalmuseet, Skagens Museum, Statens Museum for Kunst og Thorvaldsens Museum. Museerne har lagt deres mest populære værker ind i den globale samling, og man vil for hvert museum kunne opleve et billede i gigapixel-opløsning samt bevæge sig rundt og kigge nærmere på museernes udstillingsrum lige fra Brøndums spisesal på Skagens Museum, Thorvaldsens Museums sale samt Vinterhaven i Glyptoteket med Googles Street View-funktion.

“Vi er stolte over, at så store dele af den danske kunstscene nu er repræsenteret i Google Art Project. Googles mission med projektet er at bringe kulturarv, kunst og andet kulturelt materiale online, så det bliver tilgængeligt for et bredere publikum og ikke mindst for fremtidens generationer. Den digitale tilgang til kunsten åbner nye muligheder for både kunstelskere, men også i f.eks. undervisningssituationer”, udtaler Christine Sørensen, der er talsperson for Google Danmark.

De danske museer har stillet deres ekspertise til rådighed og har bl.a. valgt, hvilke af deres værker de vil dele med verden samt, hvilke kunstværker der skal kunne tilgås i særlig høj billedopløsning. På seks danske museer kan man nu opleve værker fotograferet med gigapixel-teknologi, som indeholder 7 milliarder pixels. Den ultrahøje opløsning gør det muligt for brugerne at studere detaljer i eksempelvis penselføring og patina, der er nærmest umulige at opleve med det blotte øje. Statens Museum for Kunst valgte endda at lave en afstemning blandt deres følgere på Google+ og Facebook om, hvilket værk der skulle fotograferes i Gigapixel. Vinderen blev Kalkemanden af L.A. Ring.

Nationalmuseet og Skagens Museum deltager tirsdag d. 21. maj i et HangOut On Air, hvor de vil præsentere nogle af de nye muligheder på Google Art Project for 8. klasserne på Højby Skole på Fyn. Arrangementet finder sted kl. 11 og kan følges direkte på Google Danmarks Google+ side.

Google Art Project i tal

  • Google Art Project blev lanceret i 2011
  • I dag udvides Art Project med 29 nye museumspartnere fra hele verden fra Mario Testinos fotogalleri i Lima, Peru til Munchmuseet i Oslo med Gigapixelvisning af Skriget
  • I alt er der nu samlinger fra over 250 museumspartnere fra mere end 40 lande
  • Mere end 40.000 værker er repræsenteret på ét sted.
  • I dag lanceres 17 nye gigapixel-billeder – heraf 6 danske. I alt kan 63 kunstværker opleves i gigapixel på Google Art Project.
  • I dag lanceres StreetView på 20 nye museer – heraf 6 danske. I alt kan 72 museer opleves med StreetView
  • Danmark er i alt repræsenteret med 7 museer i Google Art Project: Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Thorvaldsens Museum, Den Hirschprungske Samling, Ny Carlsberg Glyptotek, Bornholms Kunstmuseum og Skagens Museum.

 

Danske nyheder på Google Art Project:

Den Hirschsprungske Samling
Glyptoteket
Nationalmuseet
Skagens Museum
Statens Museeum for Kunst
Thorvaldsens Museum