2 ANTENNER af kunstnerne Lisbeth Bank og Pernille Bøggild på Munkeruphus

Lørdag d. 24. marts åbner Munkeruphus dørene igen for en ny sæson med vedkommende udstillinger og arrangementer både ude og inde. Årets første udstilling er totalinstallationen 2 ANTENNER af kunstnerne Lisbeth Bank (f. 1975) og Pernille Bøggild (f. 1959).

Afrevne sommerfuglevinger, tyggegummiklatter, dissekeringsredskaber og muterede insekter er bare et lille udpluk af, hvad der er samlet sammen, undersøgt og systematiseret i udstillingen på Munkeruphus. På turen rundt i huset kan man således gå på opdagelse i insektforskerens arbejde og finde insektdele og dissekeringsredskaber organiseret i værkstedsskulpturer. Samtidig kan man fare vild i samlerens mange objekter og fordybe sig i underfundige detaljer.

I 2011 fik Lisbeth Bank og Pernille Bøggild foræret en sommerfugle- og insektsamling fra Natur Bornholm. Samlingen har siden været udgangspunkt for flere fælles værker og udstillinger. Ofte opstår Bank og Bøggilds værker i kunstnernes bearbejdning og systematisering af insektsamlingen blandet med andre indsamlede objekter og skulpturelle installationer.

2 ANTENNER er nr. to udstilling, hvor Munkeruphus, med afsæt i stedets historie som tidligere hjem og arbejdsplads for kunstneren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982), har inviteret kunstnere til et produktionsophold for at bringe skabelsen tilbage i huset.

Udstillingen er derfor blevet til gennem flere ugers ophold i huset, hvor kunstnerne har arbejdet både med nye værker og med eksisterende værkers samspil med stedet. De har bl.a. tilegnet et rum til Gunnar Aagaard Andersen, hvor kaffe og rødvin er blevet brugt til at skabe mønstre til både møbler, tapet og tøj.

Fernisering lørdag d. 24. marts kl. 15-17
Udstillingen kan opleves fra 25. marts – 27. maj 2018
Åben fra fredag til søndag kl. 12-17. Første torsdag i måneden kl. 12-20

_____

 

Arrangementer
I løbet af udstillingsperioden arrangeres en række tilhørende events, der annonceres løbende på Munkeruphus’ hjemmeside. Herunder bl.a. artist talk og omvisning i udstillingen v. Lisbeth Bank og Pernille Bøggild mandag d. 2. april kl. 13 og lørdag d. 21. april kl. 15. Se info på www.munkeruphus.dk