3 days ago
Kunstfernisering - Galleri Symbols 8. gruppeudstilling

Så er det på lørdag vi holder fernisering på Nørrebro. Vi byder på et glas vin eller to mellem kl. 16 og 18. Tag bare et par venner med. Bedste hilsner Martin Pop :-)

Du er inviteret til FERNISERING
lørdag den 25. november 2017 fra kl. 16 til 18.

SYMBOLETS
8. GRUPPEUDSTILLING

• DANSKE IKONER •

Camilla hagen gabold
Tine Angelica Nordbred
Helle Zarp ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Kunstfernisering - Galleri Symbols 8. gruppeudstilling

Skriv en kommentar eller 'tag' en kunstglad ven og deltag i lodtrækningen om en signeret poster. Format 50x70cm. Ses vi til ferniseringen? 😁

Du er inviteret til FERNISERING
lørdag den 25. november 2017 fra kl. 16 til 18.

SYMBOLETS
8. GRUPPEUDSTILLING

• DANSKE IKONER •

Camilla hagen gabold
Tine Angelica Nordbred
Helle Zarp ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY

Blog om kunst, design og popkultur!

Poster på lækkert papir

MONKEY ME kan købes via artstarter.io i et lille eksklusivt oplag i en begrænset tid. KLIK HER!

Art Herning 2017

MCH Herning Kongrescenter 27. - 29. januar 2017

For 20. år i træk gennemføres kunstmessen Art Herning. På messen kan du møde nogle af de førende danske gallerier, der medbringer hundredvis af værker fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Oplev forskellige kunstarter, mød en række af kunstnerne bag og find netop dit drømmeværk til hjemmet eller virksomheden. Art Herning arrangeres af MCH A/S og Dansk Galleri Sammenslutning.

Art Herning åbnes fredag d. 27. januar kl. 14.00 af formand for Ny Carlsbergfondet Karsten Ohrt.
Ny Carlsbergfondet blev stiftet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen med den opgave at virke til bedste for kunsten i Danmark.

Sceneprogram tilrettelagt af Kunsten.nu:
Lørdag 28. januar kl. 13.00
Samtale med Peter Holst Henckel (kunstner)

Lørdag 28. januar kl. 15.00
Samtale med Rose Eken (kunstner)

Søndag 29. januar kl. 13.00
Samtale med Søren Taaning (kunstner og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst)

Ny poster på artstarter.io

Så har jeg igen en poster på artstarter.io. Denne gang er titlen BOSQUITO, format 7 0x 50 cm og oplaget er på 30 styk. Sidst blev der udsolgt på få dage, så man skal rykke hurtigt hvis man skal lege med. Posteren kan bestilles her: https://artstarter.io/campaign/2Z4jGub0

martin_pop_bosquito_mockup_1Her er hvad trendsonline.dk har skrevet om drengene fra artstarter.io

“Kunstnerne skal fokusere på det, de er gode til, så klarer vi resten.” Sådan lyder det fra udviklerne af den nye platform Artstarter.io, der fokuserer på crowdfunding for kunstnere.

Crowdfunding har vundet frem som en meget populær måde at skaffe kapital på. Nu har kunstnere fået deres egen platform til kunst-crowfunding. Artstarter.io er en platform, der giver udvalgte internationale og danske kunstnere mulighed for at markedsføre deres værker som print i et begrænset oplag. Først når der er bestillinger på det fastsatte antal print, sættes produktionen i gang. Kunstnerne kommer på den måde ud til et bredt publikum med deres værker, og brugerne får adgang til unikke værker af høj kvalitet til en overkommelig pris.

 Artstarter-kampagner har 80% succes

”Vi samarbejder med nogle af de dygtigste streetartists, etablerede og up-coming talentfulde internationale kunstnere. Heriblandt Hornsleth og Okuda (Spain). Vi vælger selv, hvem vi samarbejder med, og på sigt kan man som kunstner ansøge om at blive en del platformen. Vi har i første omgang valgt at holde platformen relativt lukket for at sikre en høj kvalitet og for at sikre overskueligheden for de besøgende,” forklarer medstifter, Anders Cederholm.

 

Kunstnerne skal skabe et unikt kunstværk til deres kampagne på Artstarter. Det kan være et maleri, en tegning, en illustration eller en graffiti-væg. Så bliver der taget et fotografi af værket, og så kan Artstarter-kampagnen begynde. Der bliver typisk lavet et oplag på cirka 30 stk. Printene sælges nummereret og signeret af kunstneren, og alle værker vedlægges et ægthedscertifikat.

”Vi har i fire måneder testet projektet på vores Facebook profil (Artboost), og her har vi gennemført 13 Artstarter kampagner med en succesrate på 80%. Nogle af kampagnerne blev udsolgt på under 24 timer,” fortæller medstifter, Mikkel Steen.

Kunstnerne skal fokusere på at skabe kunsten

Artstarter.io udspringer af Artboost.com, som er en danskudviklet platform for markedsføring af kunst. For at skalere projektet, og for bedre at kunne nå det internationale marked, har projektet fået et en selvstændig platform: Artstarter.io

”Det er vores interesse at gøre salg og markedsføring så nemt for kunstneren som muligt, så kunstnerne kun skal bruge tid på deres passion, nemlig at skabe kunsten. Derfor tager vi os af alt andet. Når en kampagne har nået sit mål, varetager vi efterfølgende at printe, pakke, og sende værkerne videre til kunderne. Vi afholder dermed alle udgifter, og kunstnerne får stadig omkring 45% af salget!” fortæller Anders Cederholm.

Artstarter.io

Har i samarbejde med iværksætterne fra artstarter.io lagt dette billede til salg i et begrænset oplag på 10 styk. Du skal være hurtig som lynet hvis du skal ha' fat i et nummereret og signeret eksemplar. De kan bestilles via dette link: artstarter.io/campaign/ymVfYRzq

Knud Odde på Sophienholm

Knud Odde: Luna Convento

Fra 30. april til26. juni 2016

Udstillingen med over 100 værker er den første større præsentation af Knud Oddes malerier samt arbejder på papir fra de sidste 16 år. Desuden præsenterer han en række nye keramiske fade, udført på Tommerup Teglværk, samt glasmosaikker fra Per Hebsgaards værksted.

Titlen Luna Convento henviser til et kloster, man mener den hellige Frans af Assisi grundlagde engang i 1300-tallet. Klosteret ligger på en stejl klippe lige ned til Det Tyrrhenske Hav ved den smukke Amalfi Kyst.

Luna betyder måne. På Luna klosteret kunne alskens søgende folk dengang finde fred og ro mod den tumultariske omverden og hellige sig meditation, studiet af skrifter og tydning af himlens planeter og stjerner.

Også i dag kan man søge ly i Luna Convento, der nu er et 4-stjernet hotel. Så forskellige berømte personer som Henrik Ibsen og Gina Lollobrigida har gennem tiderne fundet ro og fred fra offentligheden indenfor citadellets skærmende mure. Knud Odde har ikke selv boet der endnu, men han er fascineret af stedet og dets historie, og kender trangen til at søge væk.

Knud Odde er født i 1955. Som maler og grafiker er han autodidakt og står i dag markant på den hjemlige kunstscene. Med sit stærke symbolsprog og rå ekspressive form har hans flertydige værker budskab og appel til et bredt publikum. Månen skinner med mange nuancer i Knud Oddes billedunivers; fra den indlysende klare gengivelse af ikoner fra medievirkelighedens verden til de mørkere toner, der breder sig under overfladen.

Med en forkærlighed for det 20. århundredes myter og ikoner, især fra musikkens og litteraturens verden, krydsklipper han forskellige traditioner, tider og genrer.

Til udstillingen udgives en flot og rigt illustreret bog produceret på forlaget Ehrhorn-Hummerston med tekster af Lisbeth Bonde, Anna Vestergaard Jørgensen og Kinna Poulsen. Desuden vises en film produceret af Steen Møller Rasmussen.

Så hjertelig velkommen til en bemærkelsesværdig, oplevelsesrig, smuk og undertiden også provokerende og tankevækkende udstilling. Den kan evt. kombineres med en tur i Sophienholms store park og et besøg i den tilhørende café.

Gratis omvisning for udstillingens gæster søndag d. 8/5, 22/5, 5/6 og 19/6 kl. 15.

www.sophienholm.dk

FOKUS 2016: VIDEOKUNST FESTIVAL

FOKUS 2016: VIDEOKUNST FESTIVAL
11. FEBRUAR 2016 TIL 6. MARTS 2016

FOKUS videokunstfestival er en årligt tilbagevendende festival for international videokunst. FOKUS foregår i Nikolaj Kunsthal og på udvalgte venues i København arrangeret af Nikolaj Kunsthal i samarbejde med en række kunstnere, organisationer og andre festivaler.
I Nikolaj Kunsthal vises et kurateret videoprogram med videokunstværker af markante, udenlandske navne og nye, spirende talenter sammen med værker fra den populære og prestigefyldte open call-konkurrence. Sideløbende finder der events og talks sted, og festivallen afprøver nye, teknologiske platforme. Nikolaj Kunsthal samarbejder med eksterne partnere om forskellige videokunstevents fordelt over hele København.

www.nikolajkunsthal.dk/da

Det fulde program kan læses her

NIKOLAJ KUNSTHAL / NIKOLAJ PLADS 10 / 1067 KØBENHAVN K

Gerda Wegener på ARKEN

En fortælling om kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser.

7. november 2015 til 16. maj 2016

Hver tid har sine pionerer, der sprænger alle rammer. Sådan var den danske kunstner Gerda Wegener. Hun var en del af den kunstneriske avantgarde i 1920’ernes Paris med sine pikante værker af kvinder med røde trutmunde og tunge øjne. Men ligeså banebrydende var Gerda Wegeners eget liv og ikke mindst forholdet til yndlingsmodellen og ægtemanden Einar, der gennemgik en af verdenshistoriens første kønsskifteoperationer. Efter årtier i glemmebogen, er der i de senere år vakt en fornyet opmærksomhed omkring Gerda Wegeners liv og værker, som ARKEN kaster et nyt blik på i en stor udstilling til november.

Forud for sin tid
Gerda Wegener (1885-1940) var en kvinde forud for sin tid. Det lå ikke i kortene, at præstedatteren fra Østjylland skulle blive Danmarks fremmeste eksponent for Art Deco og en af tidens mest farverige personligheder. Paris blev byen, hvor hun og hendes mand, maleren Einar Wegener (1882-1931), udfoldede deres kunstneriske karrierer. Her levede de et fashionabelt liv, i høj grad muliggjort af Gerdas succes som portrætmaler og illustrator for de glittede modemagasiner. Det dekadente og frivole Paris muliggjorde også udlevelsen af deres kontroversielle kærlighedsforhold, hvor legen med køn og identiteter blev det centrale omdrejningspunkt.

https://youtu.be/onKAizJmxOs

Leg med køn
Gerda Wegeners foretrukne motiv var kvindefigurer. I pudderfarver og en raffineret streg skildrede hun langlemmede, yndefulde kvinder, ofte slynget om hinanden. Men først og fremmest malede hun sin egen mand udklædt som dennes alterego, kvinden Lili Elbe. Gerda Wegener idealiserede Lilis elegante skikkelse og det vemodige ansigt kronet af skiftende parykker. Men også uden for lærredet drømte Einar om at smelte sammen med hustruens skildringer af Lili. Han var ulykkelig i sin mandekrop, og Gerda støttede sin ægtemand i at få foretaget operationerne, der skulle virkeliggøre transformationen fra mand til kvinde, men som gjorde Lili Elbes liv kort.

Kvinden set med kvindeøjne
Gennem Gerda Wegeners værker fortæller ARKENs udstilling den usædvanlige historie om en kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser. Gerda Wegeners parfumerede kvindeunivers tegner ikke kun et tidsbillede og en dramatisk forvandlingshistorie. Centralt i værkerne står også det kvindelige blik, der beundrer andre kvinder med begær. I lyset af 100-året for kvinders valgret er ARKENs udstilling en hyldest til en stærk kunstner, der har været så godt som overset i en dansk sammenhæng, men hvis værker og liv rammer en nerve i vores egen tid.
Historien om Gerda Wegeners transkønnede ægtemand, muse og model danner også ramme om storfilmen, The Danish Girl med Oscarvinderen Eddie Redmayne i rollen som Lili Elbe.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Skovvej 100, 2635 Ishøj

Telefon: 43 54 02 22

En skitse om dagen

Så er mit nye udfordrende projekt sat i gang. Ud fra devisen 'øvelse gør mester', har jeg kastet mig ud i en opgave det vil fylde en hel del resten af året.

Målet er en lille ting hver dag, alt er tilladt. En hurtig skitse, en lille sjov akvarel eller et maleri på canvas.

 

Du kan følge projektet her på siden, via min Facebook profil eller på Instagram.

Åbent Atelier

Har du lyst til at komme og besøge mig i mit atelier er du altid velkommen. Har normalt 20 til 30 billeder stående. Det ligger i kælderen på min privatadresse i Gentofte, så vi skal lige aftale tid før du dukker op. Ring eller skriv :-)

libhaverboligen

Mikkel Pop

Altid dejligt med lidt omtale, selvom jeg i denne artikel bliver kaldt Mikkel Pop. Artiklen handler om stylist Tini Owild fra stylewise.dk som jeg har lavet et stort portræt af for år tilbage.

Artiklen kan læses i dette nummer at Libhaver Boligen.

 

Bjørn Wiinblad på Arken

Bjørn Wiinblad
13 jun → 17 jan
ARKEN viser den største udstilling til dato med den kendte kunstner, designer og kunsthåndværker Bjørn Wiinblad.

Med tegninger, plakater, gouacher, unikakeramik, scenografi og enorme vævede billedtæpper føjer udstillingen nye og overraskende sider til den Bjørn Wiinblad, vi alle kender og tegner et billede af en fænomenal billedskaber og moderne multikunstner, der var meget mere end platter.

95 kr., børn gratis

ARKEN Museum for Moderne Kunst
Skovvej 100
2635 Ishøj

Tirsdag – søndag 10-17

Onsdag 10-21

Byens Hegn af Michael Mørk

Kom med til fernisering på Kongens Nytorv, når Metroselskabet inviterer til visningen af Byens Hegn. Det 20 meter lange maleri, som kunstneren Michael Mørk står bag.

Maleriet er lavet i samarbejde med Ren By og er derfor inspireret af møntvaskeriernes vaskemaskiner og deres vibrerende bevægelser under centrifugeringen; som en cirkel, der bliver gentaget oven i sig selv.

Kunstværket er lavet til Byens Hegn i forbindelse med Copenhagen Art Week, og afsløres på kunstugens første dag.

Udover Michael Mørks maleri kan du også opleve kunst på 20 af Metroselskabets byggepladser i København, hvor både kendte og ukendte kunstnere har skabt kunst på det seks kilometer lange hegn, som har været en del af bybilledet siden 2011.

Byens Hegn var endvidere nomineret til AOK-prisen Byens Bedste 2015 i kategorien "AOK Prisen", som er en hyldest til de projekter, der ihærdigt forsøger at gøre vores alle sammens by til den bedste, man kan forestille sig at leve i.

Hvad: Byens Hegn
Hvor: Kongens Nytorv, 1050 København K
Hvornår: Fredag den 21. august kl. 15-16
Hvor meget: Gratis

Kilde: aok.dk