4 days ago

AUKTION. 100 x 90 cm. Giclee på lærred. Kom med et bud

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Tidslinjebilleder

Udsnit. Er i proces med nye ting som skal udstilles på #docken sidst på måneden. #cphartspace #kunstmesse #instaartist #kunstudstilling #østerbro #artfair #maleri #copenhagen #martinpop

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Martin Pop

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY

Blog om kunst, design og popkultur!

ArtOmonde – ny kunstapp til telefon og ipad

ArtOmonde er ny måde at opleve og finde kunst på.

Med telefonen i hånden kan du se hvilke kunstnere, der er i nærheden af dig, afprøve dine favoritværker i dine egne stuer og finde frem til din yndlingskunstner. ArtOmonde guider dig fra kunstner til kunstner og giver dig mulighed for at forberede dig inden ankomst.

Det er iværksætter Mette Søeberg, der står bag virksomheden Artomonde, som i 2017 blev nomineret til prisen Årets Mønsterbryder.

»Jeg fik lyst til at lave en ny og anderledes måde at opleve og opsøge kunst på. En måde hvor man nemt kan finde frem til kunstnerne og være sikker på at det man køber passer ind derhjemme« forklarer hun. Man kan i dag finde 130 kunstnere på app’en, som allerede er populær og efterspurgt i Paris, Rom og London.

Ivækstprisen er iværksættermiljøets egen pris, som hvert år hylder de dygtigste danske iværksættere.

Du kan hente den nye app via Mac App Store

 

https://youtu.be/cpfSxx1ZBas

michael kvium

Michael Kvium på Arken

Det er ved at være sidste chance, hvis du skal nå at opleve Michael Kviums CIRKUS EUROPA, der lukker ned 14. januar.

I sin hidtil første totalinstallation folder Michael Kvium vores samtids begivenheder ud på et bagtæppe af cirkusstriber og inviterer indenfor i CIRKUS EUROPA.

2. september 2017 til 14. januar 2018

Med CIRKUS EUROPA har Kvium sat spot på vores aktuelle situation, og de forandringer som finder sted i Europa lige nu. Udstillingen tematiserer spørgsmål om turisme, underholdning, nyhedsstrømme, flygtningekriser, krige og klima.

CIRKUS EUROPA kredser om spørgsmål rodfæstet i den europæiske identitet, idé og fællesskab i en tid hvor frygt, fremmedhad og fjendtlighed gror og skaber splittelse mellem os. Alligevel fortsætter hverdagen – the show must go on! Med cirkusset som billede på vores tid skildrer Kvium en verden af underholdning og gøgl, hvor selv de mest dystre nyheder er præget af sensation og drama. Kvium blotlægger den politiske scene og hverdagslivet som ét stort cirkusnummer.

ARKEN Museum for Moderne Kunst
Skovvej 100
2635 Ishøj

Poster på lækkert papir

MONKEY ME kan købes via artstarter.io i et lille eksklusivt oplag i en begrænset tid. KLIK HER!

Kunsten har sin helt egen Crowdfunding platform

De unge danske iværksættere fra artstarter.io har valgt et af mine motiver til deres side. Det bliver først sat igang nå der der er bestillinger nok, og kun i et lille oplag - så det er NU eller aldrig! Og så koster den næsten GRATIS.

En lille fin poster på super lækkert papir :-)

https://artstarter.io/campaign/zq2BgPyV

Art Herning 2017

MCH Herning Kongrescenter 27. - 29. januar 2017

For 20. år i træk gennemføres kunstmessen Art Herning. På messen kan du møde nogle af de førende danske gallerier, der medbringer hundredvis af værker fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Oplev forskellige kunstarter, mød en række af kunstnerne bag og find netop dit drømmeværk til hjemmet eller virksomheden. Art Herning arrangeres af MCH A/S og Dansk Galleri Sammenslutning.

Art Herning åbnes fredag d. 27. januar kl. 14.00 af formand for Ny Carlsbergfondet Karsten Ohrt.
Ny Carlsbergfondet blev stiftet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen med den opgave at virke til bedste for kunsten i Danmark.

Sceneprogram tilrettelagt af Kunsten.nu:
Lørdag 28. januar kl. 13.00
Samtale med Peter Holst Henckel (kunstner)

Lørdag 28. januar kl. 15.00
Samtale med Rose Eken (kunstner)

Søndag 29. januar kl. 13.00
Samtale med Søren Taaning (kunstner og formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst)

Ny poster på artstarter.io

Så har jeg igen en poster på artstarter.io. Denne gang er titlen BOSQUITO, format 7 0x 50 cm og oplaget er på 30 styk. Sidst blev der udsolgt på få dage, så man skal rykke hurtigt hvis man skal lege med. Posteren kan bestilles her: https://artstarter.io/campaign/2Z4jGub0

martin_pop_bosquito_mockup_1Her er hvad trendsonline.dk har skrevet om drengene fra artstarter.io

“Kunstnerne skal fokusere på det, de er gode til, så klarer vi resten.” Sådan lyder det fra udviklerne af den nye platform Artstarter.io, der fokuserer på crowdfunding for kunstnere.

Crowdfunding har vundet frem som en meget populær måde at skaffe kapital på. Nu har kunstnere fået deres egen platform til kunst-crowfunding. Artstarter.io er en platform, der giver udvalgte internationale og danske kunstnere mulighed for at markedsføre deres værker som print i et begrænset oplag. Først når der er bestillinger på det fastsatte antal print, sættes produktionen i gang. Kunstnerne kommer på den måde ud til et bredt publikum med deres værker, og brugerne får adgang til unikke værker af høj kvalitet til en overkommelig pris.

 Artstarter-kampagner har 80% succes

”Vi samarbejder med nogle af de dygtigste streetartists, etablerede og up-coming talentfulde internationale kunstnere. Heriblandt Hornsleth og Okuda (Spain). Vi vælger selv, hvem vi samarbejder med, og på sigt kan man som kunstner ansøge om at blive en del platformen. Vi har i første omgang valgt at holde platformen relativt lukket for at sikre en høj kvalitet og for at sikre overskueligheden for de besøgende,” forklarer medstifter, Anders Cederholm.

 

Kunstnerne skal skabe et unikt kunstværk til deres kampagne på Artstarter. Det kan være et maleri, en tegning, en illustration eller en graffiti-væg. Så bliver der taget et fotografi af værket, og så kan Artstarter-kampagnen begynde. Der bliver typisk lavet et oplag på cirka 30 stk. Printene sælges nummereret og signeret af kunstneren, og alle værker vedlægges et ægthedscertifikat.

”Vi har i fire måneder testet projektet på vores Facebook profil (Artboost), og her har vi gennemført 13 Artstarter kampagner med en succesrate på 80%. Nogle af kampagnerne blev udsolgt på under 24 timer,” fortæller medstifter, Mikkel Steen.

Kunstnerne skal fokusere på at skabe kunsten

Artstarter.io udspringer af Artboost.com, som er en danskudviklet platform for markedsføring af kunst. For at skalere projektet, og for bedre at kunne nå det internationale marked, har projektet fået et en selvstændig platform: Artstarter.io

”Det er vores interesse at gøre salg og markedsføring så nemt for kunstneren som muligt, så kunstnerne kun skal bruge tid på deres passion, nemlig at skabe kunsten. Derfor tager vi os af alt andet. Når en kampagne har nået sit mål, varetager vi efterfølgende at printe, pakke, og sende værkerne videre til kunderne. Vi afholder dermed alle udgifter, og kunstnerne får stadig omkring 45% af salget!” fortæller Anders Cederholm.

Artstarter.io

Har i samarbejde med iværksætterne fra artstarter.io lagt dette billede til salg i et begrænset oplag på 10 styk. Du skal være hurtig som lynet hvis du skal ha' fat i et nummereret og signeret eksemplar. De kan bestilles via dette link: artstarter.io/campaign/ymVfYRzq

Knud Odde på Sophienholm

Knud Odde: Luna Convento

Fra 30. april til26. juni 2016

Udstillingen med over 100 værker er den første større præsentation af Knud Oddes malerier samt arbejder på papir fra de sidste 16 år. Desuden præsenterer han en række nye keramiske fade, udført på Tommerup Teglværk, samt glasmosaikker fra Per Hebsgaards værksted.

Titlen Luna Convento henviser til et kloster, man mener den hellige Frans af Assisi grundlagde engang i 1300-tallet. Klosteret ligger på en stejl klippe lige ned til Det Tyrrhenske Hav ved den smukke Amalfi Kyst.

Luna betyder måne. På Luna klosteret kunne alskens søgende folk dengang finde fred og ro mod den tumultariske omverden og hellige sig meditation, studiet af skrifter og tydning af himlens planeter og stjerner.

Også i dag kan man søge ly i Luna Convento, der nu er et 4-stjernet hotel. Så forskellige berømte personer som Henrik Ibsen og Gina Lollobrigida har gennem tiderne fundet ro og fred fra offentligheden indenfor citadellets skærmende mure. Knud Odde har ikke selv boet der endnu, men han er fascineret af stedet og dets historie, og kender trangen til at søge væk.

Knud Odde er født i 1955. Som maler og grafiker er han autodidakt og står i dag markant på den hjemlige kunstscene. Med sit stærke symbolsprog og rå ekspressive form har hans flertydige værker budskab og appel til et bredt publikum. Månen skinner med mange nuancer i Knud Oddes billedunivers; fra den indlysende klare gengivelse af ikoner fra medievirkelighedens verden til de mørkere toner, der breder sig under overfladen.

Med en forkærlighed for det 20. århundredes myter og ikoner, især fra musikkens og litteraturens verden, krydsklipper han forskellige traditioner, tider og genrer.

Til udstillingen udgives en flot og rigt illustreret bog produceret på forlaget Ehrhorn-Hummerston med tekster af Lisbeth Bonde, Anna Vestergaard Jørgensen og Kinna Poulsen. Desuden vises en film produceret af Steen Møller Rasmussen.

Så hjertelig velkommen til en bemærkelsesværdig, oplevelsesrig, smuk og undertiden også provokerende og tankevækkende udstilling. Den kan evt. kombineres med en tur i Sophienholms store park og et besøg i den tilhørende café.

Gratis omvisning for udstillingens gæster søndag d. 8/5, 22/5, 5/6 og 19/6 kl. 15.

www.sophienholm.dk

Per Kirkeby på GL STRAND

PER KIRKEBY
AVANTGARDENS BLÅ
1.-3. SAL
06. FEBRUAR - 24. APRIL 2016

Stor soloudstilling med en af Danmarks mest betydningsfulde nulevende billedkunstnere, Per Kirkeby.
Soloudstillingen Avantgardens Blå tager afsæt i Per Kirkebys omfattende koloristiske arbejde med fokus på hans værker gennem tre årtier, fra avantgardebevægelsen i 1960erne frem til de store kompositioner i begyndelsen af 1990erne.

Fra Herning til København
Avantgardens blå bygger videre på den anmelderroste udstilling Per Kirkeby. Det Ægte Billede, som blev vist på kunstmuseet HEART i Herning i efteråret 2015. Afsættet for udstillingen i Herning er den betydelige opbakning, som Kirkeby oplevede i Herning-området i 1960erne igennem udvalgte samlere og det deraf følgende væsentlige værk, der på den måde findes i det midtjyske område i dag. Udstillingen i København vil efter Per Kirkebys ønske fortsætte denne præmis og sætte fokus på, hvad kunstneren mødte og i særlig grad hæftede sig ved i den lokale situation i Herning, og hvad han således bragte med sig til København.

Per Kirkeby var i begyndelsen af 1960erne tilknyttet Eks-Skolen – Den Eksperimenterende Kunstskole i København og arbejdede med ligesindede som Poul Gernes og Bjørn Nørgaard under indflydelse af den europæiske avantgarde, der underkastede værket, kunstneren og værkets værdi i indgående undersøgelser.
I det jyske møder han en række europæiske avantgarde-kunstnere, og her blev specielt den radikale italienske kunstner Piero Manzoni et omdrejningspunkt. Her når
værk- og kunstnerdiskussionen et radikalt højdepunkt og det sætter sig sine spor. Specielt Manzonis skandaløse – og humoristiske – værk med kunstnerens egen lort på dåse: Merde d’artiste er et omdrejningspunkt. Også Kirkebys værk er i tiden præget af konsekvens og eksperimenter med de blåmalede stakitter på standardiserede masonitplader.

Udstillingen Avantgardens Blå er skabt i samarbejde med HEART og er en bearbejdning af udstillingen Per Kirkeby. Det Ægte Billede, der blev vist på HEART i efteråret/vinteren 2015/2016.

FOKUS 2016: VIDEOKUNST FESTIVAL

FOKUS 2016: VIDEOKUNST FESTIVAL
11. FEBRUAR 2016 TIL 6. MARTS 2016

FOKUS videokunstfestival er en årligt tilbagevendende festival for international videokunst. FOKUS foregår i Nikolaj Kunsthal og på udvalgte venues i København arrangeret af Nikolaj Kunsthal i samarbejde med en række kunstnere, organisationer og andre festivaler.
I Nikolaj Kunsthal vises et kurateret videoprogram med videokunstværker af markante, udenlandske navne og nye, spirende talenter sammen med værker fra den populære og prestigefyldte open call-konkurrence. Sideløbende finder der events og talks sted, og festivallen afprøver nye, teknologiske platforme. Nikolaj Kunsthal samarbejder med eksterne partnere om forskellige videokunstevents fordelt over hele København.

www.nikolajkunsthal.dk/da

Det fulde program kan læses her

NIKOLAJ KUNSTHAL / NIKOLAJ PLADS 10 / 1067 KØBENHAVN K

NIKI DE SAINT PHALLE på ARKEN

En feminin feminist hvis vision, power og passion taler direkte til vores tid.
13. februar til 12. juni 2016

https://www.youtube.com/watch?v=EkMWOorNPS8

Tag sigte. Skyd!

Til tider iført en kropsnær hvid dragt og skinnende sorte læderstøvler, riflen mod skulderen og med blikket rettet mod sit mål var Niki de Saint Phalle klar til kamp. Med ét blev hun berømt og berygtet for sine opsigtvækkende skydeaktioner. Hun skød løs på sine billeder, der gemte lommer af maling, som eksploderede, når hun ramte plet. Resultatet var kraftfuldt og farverigt.

I denne feministiske akt skød Saint Phalle først og fremmest på den mandsdominerede samfundsstruktur, men også på ‘patriarken’ med en personlig reference til sin egen far. Saint Phalle indbød også publikum til at skyde på kunsten, og hendes skydebilleder satte på den måde nye standarder for, hvad kunsten kunne beskæftige sig med og hvordan. Kønskampen var skudt i gang!

“Jeg ønskede ikke at blive som de kvinder, hjemmets vogtere; jeg ville indtage verden, og verden tilhørte MÆND. En kvinde kunne være dronning, men kun i sin egen bistade, og det var alt (…) Jeg ønskede at også omverdenen skulle blive min.” Niki de Saint Phalle

Gerda Wegener på ARKEN

En fortælling om kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser.

7. november 2015 til 16. maj 2016

Hver tid har sine pionerer, der sprænger alle rammer. Sådan var den danske kunstner Gerda Wegener. Hun var en del af den kunstneriske avantgarde i 1920’ernes Paris med sine pikante værker af kvinder med røde trutmunde og tunge øjne. Men ligeså banebrydende var Gerda Wegeners eget liv og ikke mindst forholdet til yndlingsmodellen og ægtemanden Einar, der gennemgik en af verdenshistoriens første kønsskifteoperationer. Efter årtier i glemmebogen, er der i de senere år vakt en fornyet opmærksomhed omkring Gerda Wegeners liv og værker, som ARKEN kaster et nyt blik på i en stor udstilling til november.

Forud for sin tid
Gerda Wegener (1885-1940) var en kvinde forud for sin tid. Det lå ikke i kortene, at præstedatteren fra Østjylland skulle blive Danmarks fremmeste eksponent for Art Deco og en af tidens mest farverige personligheder. Paris blev byen, hvor hun og hendes mand, maleren Einar Wegener (1882-1931), udfoldede deres kunstneriske karrierer. Her levede de et fashionabelt liv, i høj grad muliggjort af Gerdas succes som portrætmaler og illustrator for de glittede modemagasiner. Det dekadente og frivole Paris muliggjorde også udlevelsen af deres kontroversielle kærlighedsforhold, hvor legen med køn og identiteter blev det centrale omdrejningspunkt.

https://youtu.be/onKAizJmxOs

Leg med køn
Gerda Wegeners foretrukne motiv var kvindefigurer. I pudderfarver og en raffineret streg skildrede hun langlemmede, yndefulde kvinder, ofte slynget om hinanden. Men først og fremmest malede hun sin egen mand udklædt som dennes alterego, kvinden Lili Elbe. Gerda Wegener idealiserede Lilis elegante skikkelse og det vemodige ansigt kronet af skiftende parykker. Men også uden for lærredet drømte Einar om at smelte sammen med hustruens skildringer af Lili. Han var ulykkelig i sin mandekrop, og Gerda støttede sin ægtemand i at få foretaget operationerne, der skulle virkeliggøre transformationen fra mand til kvinde, men som gjorde Lili Elbes liv kort.

Kvinden set med kvindeøjne
Gennem Gerda Wegeners værker fortæller ARKENs udstilling den usædvanlige historie om en kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser. Gerda Wegeners parfumerede kvindeunivers tegner ikke kun et tidsbillede og en dramatisk forvandlingshistorie. Centralt i værkerne står også det kvindelige blik, der beundrer andre kvinder med begær. I lyset af 100-året for kvinders valgret er ARKENs udstilling en hyldest til en stærk kunstner, der har været så godt som overset i en dansk sammenhæng, men hvis værker og liv rammer en nerve i vores egen tid.
Historien om Gerda Wegeners transkønnede ægtemand, muse og model danner også ramme om storfilmen, The Danish Girl med Oscarvinderen Eddie Redmayne i rollen som Lili Elbe.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Skovvej 100, 2635 Ishøj

Telefon: 43 54 02 22